Köpvillkor


Leveranstid

Er leverans skickas omgående om alla varor finns i lager. Det tar ca 1-3 dagar för Posten att leverera ett paket/brev. Om någon produkt är tillfälligt slut meddelar vi dig detta omgående samt ger dig ett nytt leveransdatum. Du har då möjlighet att avstå eller ändra i din beställning. Vid leverans av din order så skickar vi dig ett leveransbesked till den e-postadress du angivit vid beställningen.


Orderbekräftelse

När vi tagit emot din order så skickar vi dig ett mail till den e-postadress du angivit vid din beställning. Det är viktigt att du lämnar en korrekt e-postadress, dels för att du ska få din orderbekräftelse, och även för att vi skall kunna få tag på dig vid eventuella leveransproblem eller om det finnas övriga frågor. Lämna gärna ett telefonnummer där vi kan få tag på dig under dagtid, tex. mobilnumret.


Leveranssätt/Fraktkostnad

Om varorna får plats i ett vaderat kuvert skickas dem som brev, annars om postpaket enligt Postens prislista www.posten.se. Porto eller paketavgift tillkommer. Eventuellt skrymmande tillägg tillkommer för vissa försändelse, 12 kr för brev tjockare än 3 cm och 62,50 kr för kollin som är längre än 1,2 m. Prisexempel på porto: Brev mellan 100-250 gram kostar portot 24 kr och paket upp till 3 kg kostar frakten 125 kr. Vill du ha ett annat fraktsätt kan du skriva det som meddelande på din order. Väljer du att betala mot postförskott tillkommer postens avgift på fn 60 SEK. Denna avgift slipper du om du väljer att betala i förskott.


Vid ej utlöst försändelse

Vi debiterar er då 300 SEK för fraktkostnader och administration. Inbetalningskort på beloppet skickas med betalningstid 10 dagar. Om betalning inte är oss tillhanda inom den tiden överlämnas ärendet till inkasso.


Betalning

Alla priser på våra produkter i butiken är angivna i SEK inklusive moms. Avgift för frakt och eventuellt postförskott tillkommer enligt ovan.

Följande betalningsalternativ finns att tillgå:

 • Postförskott/kontant vid leverans – Du får en avi hemskickad som du tar med dig till ditt lokala postkontor och betalar din order där. Postförskottsavgift på fn 60:- tillkommer samt eventuellt fraktavgift. Vill du veta din fraktavgift kontakta oss så tar vi reda på det.

 • Förskottsbetalning – Vi meddelar dig totalkostnaden inklusive frakt som du sedan sätter in på Bankgironr: 296-3809. När vi får bekräftelsen på att pengarna finns på vårt konto så skickar vi dig din order. Om du förskottsbetalar så slipper du postförskottsavgiften på fn 50 SEK. Skriv "Förskottsbetalning" i meddelandet.


  Prisförändringar

  Observera att det kan råda prishöjningar på vissa varor som vi inte hunnit uppdatera i vår databas så verkar något orimligt kontakta oss! Vi försöker alltid göra vårt bästa för att informera om eventuella ändringar vid beställning.

  Ångerrätt/Returer

  Vi följer Konsumentköpslagen för distanshandel! Du har alltid rätt att ångra ditt köp. Det måste dock ske inom 14 dagar efter mottagandet av varan och den returnerade varan ska naturligtvis vara oanvänd och i originalskick i kartong. Återbetalning sker så fort vi fått varan i retur. Är varan köpt mot postförskott/förskottsbetalning görs retur på det konto som kunden önskar. Returfrakten står du som kund för. OBS! Kom ihåg att kontakta oss innan du skickar tillbaka varan.

  Garantiärenden

  Om du anser att det är ett fel på produkten du köpt av oss som borde täckas av garantin så kontakta oss, så kan vi diskutera hur vi löser det på bästa sätt. Eventuell återbetalning sker enligt överenskommelse. På förbrukningsartiklar i brutna förpackningar gäller inte ångerrätten. I de fall där returen inte är komplett förbehåller vi oss rätten att debitera er kostnaden för de saknade delarna om så är möjligt, annars godkänner vi inte returen. Vi löser inte ut returer som skickats mot postförskott.  © Copyright Sportfiskebutiken.se